PDC
Kľúčovým prvkom je udržateľnosť, pestovanie je certifikované ako BIO. Žiadne syntetické chemikálie, žiadne herbicídy, žiadne insekticídy, žiadne chemické hnojivá, žiadne GMO. To zaručuje zdravý ekosystém, v ktorom si storočná viničná réva udržiava vyvážený životný cyklus.
Všetko sa robí ručne, najmä zber, v malých debničkách, aby sa zachovala celistvosť hrozna bez poškodenia/otvorenia bobúľ pred lisovaním, ktoré sa vykonáva do 2 hodín od zberu. To zaručuje dokonalé hygienické podmienky hroznových strapcov, žiadnu oxidáciu hrozna (vyhýbame sa nakládkam debničiek na traktory na slnku), nie je potrebné používať antioxidanty. Veľmi mäkké lisovanie sa vykonáva s cieľom získať nižší výnos (50 - 60 % namiesto tradičných 75 %), aby sa dosiahla najvyššia kvalita muštu First Flower, obetujeme objemy, aby sme dosiahli maximálny výkon pre základ šumivého vína.
Proces výroby vína sa vykonáva v betónových nádržiach (NicoVelo Tulipe), ktoré sú najnovšou technológiou v talianskom enologickom vybavení. Úplne chladené a tepelne izolované, zaručujú dokonalú reguláciu teploty v celej hmotnosti vína. Absencia nehrdzavejúcej ocele eliminuje elektrostatické a elektromagnetické polia, ktoré môžu spôsobiť čiastočné vedľajšie účinky na proces fermentácie. Konkávny základ a kónický tvar stien nádrží spôsobujú stabilné a rovnomerné rozloženie kvasenia v nádrži, čím sa vytvárajú prirodzené víry kvasiaceho vína.
Výsledkom je kolekcia butikových vín, ktoré verne reprezentujú talent vinohradu a identitu ročníka s čo najmenšou vonkajšou manipuláciou.

Elegancia a harmonia - Cartizze Dry

Stránka 1 z 1 - 4 položiek celkom