ZENATO Valpolicella Superiore, 0,75l
Kategória: | Červené víno |
---|---|
Vhodná príležitosť: | rodinná oslava, stretnutie s priateľmi, večer pri krbe, svadba |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Oblasť: | Veneto / Valpolicella |
Odroda hrozna: | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Zvyškový cukor: | suché |
Alkohol: | 13,50% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | korok |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | nie |
? Hodnotenie VIVINO: | 3.8 |
Valpolicella Superiore je vyrábané z viníc v regióne Valpolicella, kde sa vyrába víno s bohatou a dlhotrvajúcou dochuťou.
Toto víno v bukete ponúka jemné tóny mandlí a fialiek. Na podnebí je suché a hladké s dobrou štruktúrou a výraznými robustnými tónmi čerešní a sliviek.
Vyrobené je z odrôd hrozna 85% Corvina Veronese, 10% Rondinella a 5% Corvinone, ktoré pochádzajú z viníc v kopcovitej oblasti s vystavením na juhovýchod a juhozápad. Vinice sú situované v priemernej nadmorskej výške 250 až 300 metrov nad morom na hlavne ílovito-vápenatých pôdach bohatých na skalné fragmenty. Ručný zber hrozna sa uskutočňuje od konca septembra do polovice októbra, nasledovaný odstopkováním a tradičnou maceráciou počas 10 až 12 dní v nerezových fermentoroch. Po ukončení alkoholickej fermentácie je víno oddelené od šupiek jemným lisovaním a zreje v dubových sudoch približne 12 mesiacov.
Farba vína je rubínovo červená, aróma pripomína maraschino čerešne a lesné ovocie.
Chuť je minerálna, suchá, zamatová s dobrou štruktúrou.
Odporúčaná teplota podávania je 18°C. Ideálne gastronomické kombinácie zahŕňajú cestoviny s rôznymi omáčkami, červené pečené alebo grilované mäso.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.