PDC Cartizze Extra Brut BIO Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG, 0,75l
Kategória: | PROSECCO | FRIZZANTE | COLFONDO |
---|---|
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Odroda hrozna: | 100% Glera |
Farba: | Slamovo žltá |
Aromatika: | Tóny sú charakteristické chlebovými kôrkami a veľmi zrelým žltým ovocím |
Chuť: | Veľmi suché víno, plné, typicky zakalené s kompaktnou usadeninou na dne |
Zvyškový cukor: | 2 g/l |
Alkohol: | 11,50% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | korok |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | áno |
Kyseliny: | 5,5 g/l |
Teplota servírovania: | 8-10 °C |
Tlak vo fľaši: | 5,5 bar |
Ročná produkcia: | 2.500 fliaš |
Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
Metóda: | Charmat |
Položka bola vypredaná… |
Exkluzívne Prosecco, ktoré vzniká z hrozna vybraného len z legendárnych storočných viníc. Každý strapec hrozna je zberaný s láskou a oddelene. Hrozno je jemne lisované, aby sa dosiahla dokonalá harmónia a neodolateľne jemná štruktúra. Objavte tú najlepšiu esenciu tradície v každej fľaši!
Naše vína Cartizze BIO sa vyrábajú z vybraného hrozna Cartizze pochádzajúceho výlučne z veľmi starých storočných viníc, ktoré sa zbierajú oddelene a ktoré sa tiež podrobujú jemnejšiemu lisovaniu, aby sa zabezpečila vyváženejšia a jemnejšia štruktúra vína. Limitovaná edícia, len 2500 číslovaných fliaš ročne na jeden typ, navyše sú to jediné vína Cartizze s certifikátom BIO na trhu. Celkovo zostávajú na jemných kvasničných kaloch 5-7 mesiacov, 2 mesiace počas prvého kvasenia a 3-5 mesiacov počas druhého kvasenia.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Kľúčovým prvkom je udržateľnosť, pestovanie je certifikované ako BIO. Žiadne syntetické chemikálie, žiadne herbicídy, žiadne insekticídy, žiadne chemické hnojivá, žiadne GMO. To zaručuje zdravý ekosystém, v ktorom si storočná viničná réva udržiava vyvážený životný cyklus.
Všetko sa robí ručne, najmä zber, v malých debničkách, aby sa zachovala celistvosť hrozna bez poškodenia/otvorenia bobúľ pred lisovaním, ktoré sa vykonáva do 2 hodín od zberu. To zaručuje dokonalé hygienické podmienky hroznových strapcov, žiadnu oxidáciu hrozna (vyhýbame sa nakládkam debničiek na traktory na slnku), nie je potrebné používať antioxidanty. Veľmi mäkké lisovanie sa vykonáva s cieľom získať nižší výnos (50 - 60 % namiesto tradičných 75 %), aby sa dosiahla najvyššia kvalita muštu First Flower, obetujeme objemy, aby sme dosiahli maximálny výkon pre základ šumivého vína.
Proces výroby vína sa vykonáva v betónových nádržiach (NicoVelo Tulipe), ktoré sú najnovšou technológiou v talianskom enologickom vybavení. Úplne chladené a tepelne izolované, zaručujú dokonalú reguláciu teploty v celej hmotnosti vína. Absencia nehrdzavejúcej ocele eliminuje elektrostatické a elektromagnetické polia, ktoré môžu spôsobiť čiastočné vedľajšie účinky na proces fermentácie. Konkávny základ a kónický tvar stien nádrží spôsobujú stabilné a rovnomerné rozloženie kvasenia v nádrži, čím sa vytvárajú prirodzené víry kvasiaceho vína.
Výsledkom je kolekcia butikových vín, ktoré verne reprezentujú talent vinohradu a identitu ročníka s čo najmenšou vonkajšou manipuláciou.