GRAHAM BECK MCC Pinot Noir Rosé Vintage, 0,75l
Zvádzajúci juhoafrický sekt
Kategória: | Sekt |
---|---|
Vhodná príležitosť: | rodinná oslava, aperitív, dar pre dobrého priateľa, Silvester, Vianoce |
Krajina pôvodu: | Južná Afrika |
Oblasť: | Breede River Valley |
Odroda hrozna: | Chardonnay, Pinot Noir (Rulandské modré, Pinot Nero, Blauburgunder) |
Zvyškový cukor: | 5,2 g/l |
Alkohol: | 12,50% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | korok |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | nie |
Tento ružový sekt je vyrobený z 96% Pinot Noir a 4% Chardonnay. Hrozno Pinot Noir rastie v pobrežných viniciach na pôde s vysokou koncentráciou žuly, ktorá dáva teplé a plné hrozno. Obe odrody hrozna sa zozbierajú a potom zlisujú. Na toto víno sa používa iba šťava z prvého, jemného lisovania.
Víno je vyrobené metódou Cap Classique, pri ktorej sa vo fľaši uchováva prírodný uhličitan, ktorý je výsledkom kvasenia. Druhé kvasenie prebieha z tohto dôvodu vo fľaši.
Víno roky zreje na kaloch.
Delikátne a príjemne decentné víno, napriek tomu mimoriadne komplexné a obohacujúce. Pri vinifikácii bol použitý jedinečný prístup, pri ktorom boli všetky strapce hrozna Pinot Noir a Chardonnay spoločne zlisované ako zmes. Nádherný lososovo ružový odtieň Vintage Rosé dokonale dopĺňa honosné jahodové tóny a bohatú krémovú komplexnosť na podnebí.
Od pikniku pod hviezdami až po päťhviezdičkové jedlo-vďaka tejto univerzálnej všestrannosti je tento sekt ideálnym spoločníkom pre každú oslavu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Pieter „Bubbles“ Ferreira vyrastal v Durbane ako „surfer dude“, po ukončení mikrobiológie a štúdií rastlinných vied na univerzite v Pretorii tesne unikol kariére do zubného lekárstva. Namiesto toho, k radosti ľudí a prezidentov po celom svete, utopil zuby do kariéry výroby vína, ktorá dáva veľa dôvodov na oslavu s prémiovou kvalitou bubliniek.
Pieter sa v roku 1984 spojil s dobrým rodinným priateľom, legendou rugby a vinárskym priekopníkom Jánom Bolandom Coetzee. Tiež spolupracoval s Achimom von Arnim v Cabrière v roku 1984 a v oblasti Champagne v rokoch 1987 a 1989. Pomáhal pri zbere a zamiloval sa do šumivého vína. „Spadol som do hlbokého konca nádrže, ale našťastie stále plávam!“ hovorí. Jeho vedomosti v mikrobiológii mu pomohli pochopiť proces tvorby Cap Classique.
Pieter sa pripojil k pivnici Grahama Becka Robertsona v roku 1990. „Prišiel vizionár pán Beck a oznámil mi:, Mojou vlajkovou loďou musí byť šumivé víno!“ — aký pozoruhodný človek, ochotný urobiť obrovskú investíciu do oblasti, založenej na vnútornom pocite.“ Prekvapený kvalitou a potenciálom základných vín už v prvých dňoch na panstve, Pieter tvrdo pracoval na vytvorení pevnej platformy pre Cap Classique.
Pre Pietera je výzvou konzistentnosť, kontinuita a jemnosť šumivých vín. Zachytenie ovocných charakteristík odrody je tiež kľúčové: „Mali by ste piť autentický štýl vín, nie snažiť sa o predvádzanie,“ hovorí. „Čím menšiu viete vytvoriť bublinu, tým väčšia je šanca, že si víno vyvinie jemné chute.“
Pieterova filozofia a odhodlanie Graham Beck Wines „Len to najlepšie“ získalo pre svoje vína mnoho ocenení a verných fanúšikov, pričom ich Cap Classique bol vybraný aj na oslavu inaugurácie prezidenta Nelsona Mandelu a pil sa aj počas prezidentskej kampane Baracka Obamu. V roku 2004 bol Pieter ocenený prestížnym ocenením Diners Club Vinár roka.