6 hodnotení

GRAHAM BECK MCC Brut Zero Dossage Vintage, 0,75l

Elegantný, svieži sekt z Južnej Afriky

Na sklade (>6 ks)
Kód: 880627
Značka: GRAHAM BECK
€28,90 €24,08 bez DPH
Kategória: Sekt
Vhodná príležitosť: romantická večera, svadba, aperitív, Silvester, víno pre znalca
Krajina pôvodu: Južná Afrika
Oblasť: Breede River Valley
Odroda hrozna: Chardonnay, Pinot Noir (Rulandské modré, Pinot Nero, Blauburgunder)
Zvyškový cukor: 5,2 g/l
Alkohol: 12,50%
Objem: 0,75l
Dostupné ročníky: na dotaz
Uzáver: korok
Vegan: nie
Bio / Organické: nie

Toto špeciálne šumivé víno je vyrobené zo 77% hrozna Pinot Noir a 23% hrozna Chardonnay. Toto víno vzniklo bez použitia cukru. 

Obe odrody hrozna boli zozbierané v ten istý deň a potom zlisované. Na výrobu tohto vína bola použitá Méthode Cap Classique.

Druhá fermentácia prebieha vo fľaši, po ktorej víno odpočíva 60 mesiacov na kaloch.

Zlatá broskyňová farba v pohári. Živý buket má arómu čerešní, modrých bobúľ, mandľového a zemitého korenia. Jemné, ale komplexné podnebie oplýva červenými bobuľami, žltým kôrovcom a nádychom briošky. Víno má krásnu rovnováhu a dlhý slaný záver.

Vychutnajte si tento sekt z oblasti Western Cape so všetkými variáciami sushi alebo samostatne pre nezabudnuteľné oslavy. 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Pieter „Bubbles“ Ferreira vyrastal v Durbane ako „surfer dude“, po ukončení mikrobiológie a štúdií rastlinných vied na univerzite v Pretorii tesne unikol kariére do zubného lekárstva. Namiesto toho, k radosti ľudí a prezidentov po celom svete, utopil zuby do kariéry výroby vína, ktorá dáva veľa dôvodov na oslavu s prémiovou kvalitou bubliniek.

Pieter sa v roku 1984 spojil s dobrým rodinným priateľom, legendou rugby a vinárskym priekopníkom Jánom Bolandom Coetzee. Tiež spolupracoval s Achimom von Arnim v Cabrière v roku 1984 a v oblasti Champagne v rokoch 1987 a 1989. Pomáhal pri zbere a zamiloval sa do šumivého vína. „Spadol som do hlbokého konca nádrže, ale našťastie stále plávam!“ hovorí. Jeho vedomosti v mikrobiológii mu pomohli pochopiť proces tvorby Cap Classique.

Pieter sa pripojil k pivnici Grahama Becka Robertsona v roku 1990. „Prišiel vizionár pán Beck a oznámil mi:, Mojou vlajkovou loďou musí byť šumivé víno!“ — aký pozoruhodný človek, ochotný urobiť obrovskú investíciu do oblasti, založenej na vnútornom pocite.“ Prekvapený kvalitou a potenciálom základných vín už v prvých dňoch na panstve, Pieter tvrdo pracoval na vytvorení pevnej platformy pre Cap Classique.

Pre Pietera je výzvou konzistentnosť, kontinuita a jemnosť šumivých vín. Zachytenie ovocných charakteristík odrody je tiež kľúčové: „Mali by ste piť autentický štýl vín, nie snažiť sa o predvádzanie,“ hovorí. „Čím menšiu viete vytvoriť bublinu, tým väčšia je šanca, že si víno vyvinie jemné chute.“

Pieterova filozofia a odhodlanie Graham Beck Wines „Len to najlepšie“ získalo pre svoje vína mnoho ocenení a verných fanúšikov, pričom ich Cap Classique bol vybraný aj na oslavu inaugurácie prezidenta Nelsona Mandelu a pil sa aj počas prezidentskej kampane  Baracka Obamu. V roku 2004 bol Pieter ocenený prestížnym ocenením Diners Club Vinár roka.