GRAHAM BECK MCC Brut Zero Dossage Vintage, 0,75l
Elegantný, svieži sekt z Južnej Afriky
Kategória: | Sekt |
---|---|
Vhodná príležitosť: | romantická večera, svadba, aperitív, Silvester, víno pre znalca |
Krajina pôvodu: | Južná Afrika |
Oblasť: | Breede River Valley |
Odroda hrozna: | Chardonnay, Pinot Noir (Rulandské modré, Pinot Nero, Blauburgunder) |
Zvyškový cukor: | 5,2 g/l |
Alkohol: | 12,50% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | korok |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | nie |
Toto špeciálne šumivé víno je vyrobené zo 77% hrozna Pinot Noir a 23% hrozna Chardonnay. Toto víno vzniklo bez použitia cukru.
Obe odrody hrozna boli zozbierané v ten istý deň a potom zlisované. Na výrobu tohto vína bola použitá Méthode Cap Classique.
Druhá fermentácia prebieha vo fľaši, po ktorej víno odpočíva 60 mesiacov na kaloch.
Zlatá broskyňová farba v pohári. Živý buket má arómu čerešní, modrých bobúľ, mandľového a zemitého korenia. Jemné, ale komplexné podnebie oplýva červenými bobuľami, žltým kôrovcom a nádychom briošky. Víno má krásnu rovnováhu a dlhý slaný záver.
Vychutnajte si tento sekt z oblasti Western Cape so všetkými variáciami sushi alebo samostatne pre nezabudnuteľné oslavy.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Pieter „Bubbles“ Ferreira vyrastal v Durbane ako „surfer dude“, po ukončení mikrobiológie a štúdií rastlinných vied na univerzite v Pretorii tesne unikol kariére do zubného lekárstva. Namiesto toho, k radosti ľudí a prezidentov po celom svete, utopil zuby do kariéry výroby vína, ktorá dáva veľa dôvodov na oslavu s prémiovou kvalitou bubliniek.
Pieter sa v roku 1984 spojil s dobrým rodinným priateľom, legendou rugby a vinárskym priekopníkom Jánom Bolandom Coetzee. Tiež spolupracoval s Achimom von Arnim v Cabrière v roku 1984 a v oblasti Champagne v rokoch 1987 a 1989. Pomáhal pri zbere a zamiloval sa do šumivého vína. „Spadol som do hlbokého konca nádrže, ale našťastie stále plávam!“ hovorí. Jeho vedomosti v mikrobiológii mu pomohli pochopiť proces tvorby Cap Classique.
Pieter sa pripojil k pivnici Grahama Becka Robertsona v roku 1990. „Prišiel vizionár pán Beck a oznámil mi:, Mojou vlajkovou loďou musí byť šumivé víno!“ — aký pozoruhodný človek, ochotný urobiť obrovskú investíciu do oblasti, založenej na vnútornom pocite.“ Prekvapený kvalitou a potenciálom základných vín už v prvých dňoch na panstve, Pieter tvrdo pracoval na vytvorení pevnej platformy pre Cap Classique.
Pre Pietera je výzvou konzistentnosť, kontinuita a jemnosť šumivých vín. Zachytenie ovocných charakteristík odrody je tiež kľúčové: „Mali by ste piť autentický štýl vín, nie snažiť sa o predvádzanie,“ hovorí. „Čím menšiu viete vytvoriť bublinu, tým väčšia je šanca, že si víno vyvinie jemné chute.“
Pieterova filozofia a odhodlanie Graham Beck Wines „Len to najlepšie“ získalo pre svoje vína mnoho ocenení a verných fanúšikov, pričom ich Cap Classique bol vybraný aj na oslavu inaugurácie prezidenta Nelsona Mandelu a pil sa aj počas prezidentskej kampane Baracka Obamu. V roku 2004 bol Pieter ocenený prestížnym ocenením Diners Club Vinár roka.