GRAHAM BECK MCC Brut Blanc de Blancs Vintage, 0,75l
Svetovo ocenené šumivé víno
Kategória: | ŠUMIVÉ VÍNO |
---|---|
Vhodná príležitosť: | rodinná oslava, aperitív, Silvester, Vianoce |
Krajina pôvodu: | Južná Afrika |
Oblasť: | Breede River Valley |
Odroda hrozna: | Chardonnay |
Zvyškový cukor: | suché |
Alkohol: | 12,50% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | korok |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | nie |
Hrozno pre toto víno bolo ručne vyberané z vápencových viníc na panstve Robertson. Tieto vinice majú vysoký obsah prírodnej kriedy v pôde, čo zaisťuje nízke pH a vysokú prírodnú kyslosť v mladých bazových vínach. Po vybratí boli všetky strapce vyklopené do lisov a podrobené jemnému a pomalému cyklu lisovania, aby bola šťava extrahovaná čo najjemnejšie. Na kvasenie bola vybraná iba šťava z cuvée (šťava prémiovej kvality). Z cuvée bolo 50% kvasených v špecifických sudoch Piece Champenoise 205L, aby sa zaistila bohatosť a mimoriadny rozmer chuti a krémovej textúry. Po kvasení víno vyzrievalo v sudoch 3 mesiace a potom sa selektívne zmiešalo s inými balíkmi najlepšieho Chardonnay, ktoré sa fermentovali v nehrdzavejúcej oceli. Výsledné zmiešané základné víno sa potom fľašovalo na druhé kvasenie s kvasinkami.
Bohatá vôňa čerstvej limetky a zrelého marhuľového ovocia v bukete. Vzrušujúca jemná pena s výbuchom mandarínok na podnebí. Veľká brioška a kvasnicová komplexnosť rozširujú podnebie, čo vedie k dlhému, elegantnému záveru.
Skombinujte krásne ovocné chute tejto Methôd Cap Classique s rôznymi pokrmami, ako sú pstruh z údeného lososa, jahody, ovocné dezerty a horká čokoláda.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Pieter „Bubbles“ Ferreira vyrastal v Durbane ako „surfer dude“, po ukončení mikrobiológie a štúdií rastlinných vied na univerzite v Pretorii tesne unikol kariére do zubného lekárstva. Namiesto toho, k radosti ľudí a prezidentov po celom svete, utopil zuby do kariéry výroby vína, ktorá dáva veľa dôvodov na oslavu s prémiovou kvalitou bubliniek.
Pieter sa v roku 1984 spojil s dobrým rodinným priateľom, legendou rugby a vinárskym priekopníkom Jánom Bolandom Coetzee. Tiež spolupracoval s Achimom von Arnim v Cabrière v roku 1984 a v oblasti Champagne v rokoch 1987 a 1989. Pomáhal pri zbere a zamiloval sa do šumivého vína. „Spadol som do hlbokého konca nádrže, ale našťastie stále plávam!“ hovorí. Jeho vedomosti v mikrobiológii mu pomohli pochopiť proces tvorby Cap Classique.
Pieter sa pripojil k pivnici Grahama Becka Robertsona v roku 1990. „Prišiel vizionár pán Beck a oznámil mi:, Mojou vlajkovou loďou musí byť šumivé víno!“ — aký pozoruhodný človek, ochotný urobiť obrovskú investíciu do oblasti, založenej na vnútornom pocite.“ Prekvapený kvalitou a potenciálom základných vín už v prvých dňoch na panstve, Pieter tvrdo pracoval na vytvorení pevnej platformy pre Cap Classique.
Pre Pietera je výzvou konzistentnosť, kontinuita a jemnosť šumivých vín. Zachytenie ovocných charakteristík odrody je tiež kľúčové: „Mali by ste piť autentický štýl vín, nie snažiť sa o predvádzanie,“ hovorí. „Čím menšiu viete vytvoriť bublinu, tým väčšia je šanca, že si víno vyvinie jemné chute.“
Pieterova filozofia a odhodlanie Graham Beck Wines „Len to najlepšie“ získalo pre svoje vína mnoho ocenení a verných fanúšikov, pričom ich Cap Classique bol vybraný aj na oslavu inaugurácie prezidenta Nelsona Mandelu a pil sa aj počas prezidentskej kampane Baracka Obamu. V roku 2004 bol Pieter ocenený prestížnym ocenením Diners Club Vinár roka.