COLLINE GUIZZETTE Extra Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 0,75l
Kategória: | PROSECCO | FRIZZANTE | COLFONDO |
---|---|
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Odroda hrozna: | 100% Glera |
Farba: | Slamovo žltá |
Aromatika: | Sladké tóny jablka, hrušky a vistérie, po ktorých nasledujú svieže vnemy |
Chuť: | Na podnebí je mäkkosť spojená so zvyškovým cukrom optimálne vyvážená výraznou chuťou |
Zvyškový cukor: | 13 g/l |
Alkohol: | 11,50% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | korok |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | nie |
Kyseliny: | 6,0 g/l |
Teplota servírovania: | 6-8 °C |
Tlak vo fľaši: | 5,0 bar |
Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
Metóda: | Charmat – Martinotti |
Tento sekt, prameniaci zo srdca Valdobbiadene DOCG, je skutočným odrazom tradície a výnimočnosti tejto oblasti. Hrozno Glera, z ktorého je vyrobený, pridáva vínu vlastný charakter a jedinečnosť. V pohári sa prezentuje v nádhernej slamovožltej farbe, ktorá priam láka k ochutnávke. Aromatika je bohatá a pôsobivá s dominujúcimi tónmi jablka, hrušky a vistérie, ktoré následne ustupujú sviežim vnemom a nechávajú miesto osviežujúcemu zážitku. V ústach je toto Prosecco krásne mäkké a zaoblené, pričom zvyškový cukor je majstrovsky vyvážený s výraznou chuťou, čo spoločne vytvára harmonický a vyvážený celok. Je to skutočný poklad medzi šumivými vínama Valdobbiadene.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Spoločnosť má svoje korene už v roku 1800, kedy boli zakúpené pozemky v obci Valdobbiadene, konkrétne na území Cartizze, ktoré bolo kedysi majetkom grófov Onigo, Pola a Battaia.
Zaccaria, známy aj ako Berto, bol vášnivým a oddaným ochrancom tejto pôdy. Udržiaval ju s láskou, využívajúc len dva voly na prácu na viniciach. V roku 1940 začal vyrábať víno Cartizze v niekoľkých drevených sudoch.
Koncom 60. rokov 20. storočia sa do firmy pridal Pierinov manžel Guido. Po niekoľkých rokoch sa rozhodol rozšíriť ich podnikanie nákupom ďalších viníc v oblasti Cartizze a neskôr viníc DOCG v meste Valdobbiadene.
V roku 1970 Guido rozšíril výrobu vína v ich vinohrade prijatím moderných technológií, ktoré boli v tej dobe k dispozícii. V roku 1982 sa jeho syn Roberto, ktorý mal vtedy iba trinásť rokov, začal aktívne zapájať do rodinného podniku, pretože aj on mal rovnakú vášeň pre vinárstvo. V roku 2000 Roberto predstavil svoje prvé fľaše šumivého prosecca vyrobené vo vinohrade a zároveň sa mu podarilo zvýšiť produkciu tradičného vína "col fondo", z ktorého vinárstvo vzniklo.
V priebehu času pokračovali v nákupe nových viníc a po dvoch rozšíreniach vinohradu v rokoch 2012 a 2017 sa rodina Agostinetto rozhodla v roku 2018 postaviť degustačnú miestnosť, ktorá ponúka úchvatné výhľady na vinice Cartizze. V tejto miestnosti môžete ochutnať ich vína v príjemnej spoločnosti ich srdečnej rodiny.