BISCARDO Prosecco DOC Frizzante Screw Top, 0,75l
Typické talianske šumivé víno
Kategória: | PROSECCO | FRIZZANTE | COLFONDO |
---|---|
Vhodná príležitosť: | rodinná oslava, grilovačka, večierok, banket, párty, piknik, letné víno, Silvester |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Oblasť: | Benátsko |
Odroda hrozna: | 100% Glera |
Zvyškový cukor: | 15,0 g/l |
Alkohol: | 11,00% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | šróbovací uzáver |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | nie |
Tlak vo fľaši: | 4,5 bar |
Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
Metóda: | Charmat |
? Hodnotenie VIVINO: | 3,5 |
Položka bola vypredaná… |
Prosecco je najznámejšie talianske šumivé víno. Toto víno sa väčšinou pilo ako aperitív a samozrejme počas osláv. Vinice sa nachádzajú v regióne Benátsko.
Toto víno je vyrobené zo 100% bieleho hrozna Glera. Hrozno sa jemne lisuje a fermentuje pri kontrolovanej teplote 10°C. Rastúcim tlakom v nádržiach získava víno svoj šumivý charakter.
Toto typické talianske víno má jasne žltú farbu s jemnými iskrami. Kytica je veľmi ovocná, s nádychom kvetov. Chuť je živá, dobre vyvážená a má typické mandľové chute, ktoré poznáme z hrozna Prosecco.
Výborné ako aperitív, ale aj perfektné s predjedlami, rybami a mäkkýšmi.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Biscardo je rodinné vinárstvo, ktoré sa nachádza v regióne Veneto v severovýchodnej časti Talianska. Vinárstvo bolo založené v roku 1878 a už štyri generácie vyrábajú kvalitné vína z miestnych odrôd hrozna.
Vinárstvo Biscardo vyrába rôzne druhy vína vrátane bieleho, červeného a ružového vína. Medzi najznámejšie vína z tohto vinárstva patria Soave, Valpolicella a Amarone. Vinárstvo Biscardo je známe svojimi technickými znalosťami a jeho vína sú často opísané ako elegantné a zladené.
Okrem produkcie vína sa rodina Biscardo zaoberá aj výrobou grappu, ktorá je tradičným talianskym alkoholickým nápojom vyrábaným z hrozna. Grappa sa vyrába destiláciou vína a je často konzumovaná ako digestív po jedle. Vinárstvo Biscardo vyrába grappu z miestnych odrôd hrozna a ich grappa má vynikajúcu kvalitu a chuť.